Falukorv


Idag lagar vi pasta och falukorv! Svensk husmanskost!

Du behöver
Pasta
falukorv

Ta fram din korv och skala den

När du gjort det sätter du på pastavattnet och låter det koka upp. (en mycket viktig punkt i matlagning, tajming mellan råvarorna!!)

Bubbel bubbel! Nu bubblar vattnet och vi kan hälla i pastan. (Om du är en spagettimänniska går det alldeles utmärkt det med)

Pastan är i och jag kan börja med nästa moment!!

Först NU kan du börja dela din korv i bitar. Kom ihåg, viktigaste punkte i matlagning är tajmingen mellan råvarorna du tillagar!!

Pastan tog lite längre tid än vad jag hade tänkt, så jag passade på att snittsa till korven med ett litet snitt i varje bit. Titta så fint! Och som jag sagt innan, det som blir lite svart på kanterna är ingen fara, det gör inget! Det blir så när man steker korv.  

Sådär! Jag häller av pastavattnet och l'gger i en klick smör, lägger korven på ett fat och hackar upp en gurka. Gurkan hackade jag upp medans jag v¨ntade sista minuten på pastan. För som jag sa, om du har bra tajming med dina råvaror så allt blir lika klart samtidigt!  

Smaklig måldig!
Ps.En flaska ketchup brukar gå åt till denna maträtt för den är så smaklös.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0