Sweden..

Den 17 februari anländer jag på Göteborgs flygplats. Det är dags för en semester i mitt hem land. Stannar i en vecka för att avsluta det hela i Oslo. Ser fram emot detta, ska bli härligt med en semester. Träffa alla igen.
Ses vi då?

/Klara

Falukorv


Idag lagar vi pasta och falukorv! Svensk husmanskost!

Du behöver
Pasta
falukorv

Ta fram din korv och skala den

När du gjort det sätter du på pastavattnet och låter det koka upp. (en mycket viktig punkt i matlagning, tajming mellan råvarorna!!)

Bubbel bubbel! Nu bubblar vattnet och vi kan hälla i pastan. (Om du är en spagettimänniska går det alldeles utmärkt det med)

Pastan är i och jag kan börja med nästa moment!!

Först NU kan du börja dela din korv i bitar. Kom ihåg, viktigaste punkte i matlagning är tajmingen mellan råvarorna du tillagar!!

Pastan tog lite längre tid än vad jag hade tänkt, så jag passade på att snittsa till korven med ett litet snitt i varje bit. Titta så fint! Och som jag sagt innan, det som blir lite svart på kanterna är ingen fara, det gör inget! Det blir så när man steker korv.  

Sådär! Jag häller av pastavattnet och l'gger i en klick smör, lägger korven på ett fat och hackar upp en gurka. Gurkan hackade jag upp medans jag v¨ntade sista minuten på pastan. För som jag sa, om du har bra tajming med dina råvaror så allt blir lika klart samtidigt!  

Smaklig måldig!
Ps.En flaska ketchup brukar gå åt till denna maträtt för den är så smaklös.


Söndag- Kyrkodagen.

Vår lediga söndag har vi spenderat så som man spenderade söndagar förr i världen, i kyrkan.
Vi startade med St Paul's Cathedral. Väldigt vackert.
Efter detta satte vi oss i solen och njöt av en kopp varm choklad och en god engelsk Macaron.










Efter detta blev det en lunch öl på en trevlig pub :)



Och det bästa sparade vi till sist.. haha.
Vi gick förbi en kyrka på väg till bussen. Louise tänkte, vi går in och kollar. Då visade det sig att det skulle vara en musikal, trevligt tänkte vi. Haken är att den va på kinesiska! haha, det va det bästa jag någonsin har sett.
Tre personer kom fram till oss och frågade om vi var medvetna om att musikalen skulle vara på mandarin. Vi nickade snällt på huvudet och sa "yes we do know!" Showen satte igång och vi blev riktigt imponerade haha! Oförstående om vad som sades och sjöngs satt vi och diggade med i gud's toner, tröttnade efter 40 min och smög ut!

(Denna skylten betöd mer eller mindre att det bara var kineser som va välkomna in i kyrkan, det var iaf så de sa till oss när vi kom in, men vi tog oss in ändå!!)

Louise, klara

sunday off!

wohow, det är söndag och jag är inte på jobbet. vaknade vid tio, tittade på klockan och pustade ut. i vanliga fall är jag på jobbet, sjukt trött och deprimerad för att söndagar är veckans längsta dag.. haha. men inte idag! :)
nu ska jag och Louise ut och se världen. blir en kyrka (!) och kanske en afternoon tea.

ha en underbar dag, det ska vi! :)

st paul's cathedral


/Klara

Babysitting

Sweeeet Klara följde med mig till wellington sq ikväll och satt barnvakt. Vi käkade pizza och kollade Avatar, somnade sådär vid 11 och vaknade kl 2 av att Anna och Glenn va hemma! Nyvakna troll fick sedan taxi hem och nu ligger vi här och har kollat första avsnittet av Californication sesong 4 ....gooooood shit! Ska försöka sova nu. Upp imorgon för en ledig dag med Klaris, blir en after noon tea tror vi, och St.Pauls Cathedral

Ses imorgon! Halla halla Lojs

Art, Dance or Music?

Kan inte bestämma mig vad jag ska satsa på! Ska man ta en målarkurs? Gå med en grupp ut i London, sitta på byggnader och måla av, skissa och skapa? Hur härligt låter inte det? Eller ska man ta dansklsser? Finns allt mellan balett och R&B, låter ju skit kul! Sedan finns det sånggrupper och gitarr lektioner! Det är verkligen något jag skulle vilja göra! Eftersom jag inte har ngn gitarr här och saknar det så mycket. Har ju aldrig tagit någon lektion i gitarr, kansle dags att göra det! Vill göra ALLT och MER! Dessa saker är ju det jag gillar att göra mest, det är det som får mig att slappna av, glömma tiden och drömma mig bort i det man skapar, vare sig det är dans, konst eller musik. Allt är lika funktionellt.

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kan inte bestämma mig, Louise's estetiska sida SKRIKER just nu!!! Måste få göra någonting med den NU! Jogga är inte samma sak..

Ska åka ta en dansklass nu, Amanda tippsade mig om en sida som heter Pineapple. Man går in på sidan, kollar upp ett pass och sedan åker man bara dig och dansar, betalar när man kommer dit!

RUMBA


Igår gick vi ut och träffade Amanda och hennes två svenska vänner som hälsar på. Vi hamnade på Club Rumba i Piccadilly Circus. Clubben va lite av en besvikelse, men å andra sidag blir det vad man gör det till!;)  

Lördag

Idag har är jag ledig fram tills kl 8. Ska åka och sitta barnvakt då. Sov jättelänge idag, trött från igår och en lång arbetsveck! Första morgonen jag inte behöver gå upp i ottan! Jag ska städa upp här sedans igår, och sedan får jag se vad jag hittar på. Ska äta god svensk frukost nu, lingongrova med kavar och fil med jordgubbssylt mums!!

Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra nästa helg, är ju ledig mellan torsd och tisd! OM jag ska åka iväg själv någonstans, paris, milano, rom, sverige? Eller om jag ska stanna i London? Är det någon som är sugen att följa med mig någonstans? :) Några dagar bara?

/Louise

red, red wine!

det är vad jag känner för ikväll, så sa till Louise att köpa med sig en flaska hem.
xx

ledig dag!

oh happy days, sitter  i sängen, är ledig idag. helt underbart. önskar dock att solen sken, men man kan inte få allt. önskar också att vi hade varmvatten, men det har vi inte. haha. ett lapp krig har utbrutit med haggan, jag som är konflikt rädd drar mig tillbaka, men louise hon vågar stå på sig. Go Louise!

jag tror jag ska baka scones idag, engelskt och härligt.

lyssnar på tinie tempah och ser på one tree hill.



bakom mig kan ni se vår fina foto-vägg, söt va? den ska fyllas på. så om någon vill, skicka ett kort du vill ha på väggen, och vi sätter upp det! :)

/Klara

Hurra hurra hurra!


Grattis på din dag Pappa! Saknar dig och älskar dig och måste spring atill jobbet nu;) Det kommer nog någonting på posten i em!

En gamla bild på mig och dig=)

Puss!!!!

Hur hanterar man situationer som dessa?

Janeth, vår housekeeper som slutar denna veckan kom idag till mig för att prata. Hon har är 30år och har två stycken barn, 3 och 15. Hon har haft problem hemma ett tag, både med sin man och äldsta son. Idag satt hon och berättade hela hennes histori till mig. Hon grät floder och jag försökte bara lyssna och finnas där. Jag vet inte riktigt vad man gör i sådana situationer, ska man komma mer råd? Ska man vara tyst? Det är så svårt när man inte känner personen och inte vet vad de gått igenom. Det är svårt ibland att komma på något klokt att säga som tröst.

När jag jobbade på Bershka hade vi en polsk tjej på 24år som hade stoppat ner kläder i sin väska för runt £500 och försökt gå ut utan att betala. Vakten fick tag på henne och tog med henne ner till ett litet litet kontor i källaren. En av cheferna kom plötsligt fram till mig och bad mig gå ner och sitta med henne. De ville att en tjej skulle sitta med henne eftersom hon var en tjej och just då var det bara män runt om henne i rummet.
Jag förstod inte riktigt vad det va som hände, jag satte mig ner brevid henne och tyckte det va en obehaglig situation. Två stycken vakter stod över henne och skrek av ilska. Dom sa saker som "How can you be so stupid" och "I never wanna se your face here again".
Min ena manliga chef var där också, lika arg han med. Efter ett tag gick dem ut för att rinag polisen och fylla i uppgifter. Då satt jag där inne med henne, helt själv, och fick höra hela hennes historia. Hon grät och grät. Jag visste inte vad jag skulle göra, satt och lyssnade och försökte säga några kloka ord. Tyckte faktikst synd om tjejen. I två timmar satt jag med henne.

Är trött på att vara kurator. Men vare sig man vill eller inte så kommer det nog dyka upp liknande situationer i livet. Tror att det viktigaste då är att kunna lyssna. Kanske inte behöver säga någonting, bara visa att man finns där. Ibland blir det bara lite mycket. 

Louise


 


Min torsdag!

Idag kl 9 tog jag med lille Carl till Sciens museum i South Kensington! Tänkte vi skulle hitta på något kul. Mötte upp en annan nanny, Kate också men lilla flickan Isla som är några månader äldre än Calle. Vi satte oss på ett cafè i väntan på att det skulle öppna. Jag köpte varm choklad med vispgrädde till Carl, han såg ut som ett litet chokladmonster när han var färdig haha, folk skrattade när de gick förbi! Kate har jag bara träffat tre gånger, hon är från Nya Zeland och är samma åler som mig, jättetrevlig tjej! Den Nya Zeländska accenten är dock väldigt svår att färstå så jag missar ungefär hälften av vad hon säger haha;)

Efter det sa vi hejdå till Isla och Kate och gick jag heml, eller rättare sagt sprang för att han inte skulle somna i vagnen. Lagade till lite köttbullar som jag gjorde från scratch i måndags och sedan var det dags att upp och sova nap!

Anna hade varit i Svenskaffären idag och hade köpt med sig Lingon Grova, prinskorv och falukorv!! Bleb så glad! Så jag och klara sitter och mumsar lingon grova nu=)

Godkväll på er! x louise


ångest.

det är så fruktansvärt tråkigt på jobbet nu så jag vill inte gå dit..! imorgon är jag ledig iaf, och det ska bli underbart!
väntar på att haggan ska lämna huset så jag kan gå upp, orkar inte med henne.. haha. 
 

/Klara

Döööööööööööööö trött ZzZzzz

SNARK! Igår satt jag barnvakt till halv 2, kom hem och somnade halv 3... idag upp klockan 05.30 för att hinna duscha innan jag ska ta tåget in 07.15 och börja jobba 08.30. Nu ska jag springa till jobbet ..sover fortfarande.

Ha en bra dag, det ska jag ...höhöh /Louise

friends and coffee.

Ännu en dag är här, snart ska jag till jobbet men för tillfället ligger jag i sängen och njuter av morgonen med friends och en kopp kaffe. Det är skönt att vakna tidigare så man får lite tid för sig själv innan man åker till jobbet.
Denna veckan är jag ledig på fredag och söndag, jag längtar..!

/Klara


Hummmm

Vår nya städerska ,som jag inte sett på ett tag, sa idag till mig att jag hade gått ner i vikt sedans sist vi såg. Sedan tog hon och visade med sina händer, satte dem som en boll vid sin mage och sa "You had alot of fat here before". Hon förklarade mycket tydligt. Visst .. både mamma och pappa påpekde det i Julas, men att jag hade gått upp sååå mycket visste jag inte. Blev iaf förbannad på tantet men sa "Ah thank you, you made my day!" ..och gick där i från. Vafan ska hon komma och säga så för?  

/Louise


..



Le Love. XKlara

tisdag morgon..?

Jag ligger  i sängen och dricker kaffe, ska snart börja göra mig iordning för jobbet. Vet inte riktig varför jag vaknade upp så tidigt..? hah, men det är skönt att ha lång tid på sig på morgonen.

Såg nu också att Louise ska tvinga ut mig på springrunda tre gånger i veckan?? jaa, det kan väl vara bra...

xx Klara

Levande !

Hemma efter vårat pass! ÅH va härligt det är att få på sig träningskläderna och komma ut i friska luften! Jag njuter verkligen! Saknar så att träna regelbundet. Klara har väl en liten annan uppfattning, men tror hon tyckte det var skönt efteråt;)

Vi joggade bort till utomhusgymmet som ligger va 2 km bort. Vi tog några sekunder att pusta ut, sedan satte vi igång med gymmandet, inte många sekunder senare kommer det såklart snygg kille efter snygg kille, som också skulle gymma. Så det blev ju inte så mycket gjort för oss.. stod mest och strechade för att kunna spana in!

Det viktigaste var att vi kom hem och va riktigt trötta och svettiga! Två gånger i veckan har jag bestämt att vi ska göra detta:) Ska bara berätta det för klara också! Nu är det läggdags här i London! Nattii

Favvo nattematen- Svensk hönökaka med svensk kaviar. Till det mjölk med vsnesk O'boy! Mums

Louise

Vitaminer..


Jag vet hur dåligt med vitaminer jag får i mig! Äter inte riktig mat varje dag utan blir ofta någon macka, eller bara flingor .. beror på vad jag hinner med. Blir inte så hungrig heller. Blir mycket sött, står mig konstigt nog väldigt länge på en chokladbar! Beror nog på att det finns inte mycket gott att äta här faktikst, England skulle jag inte vilja säga har en bra matkultur, riktigt dålig faktikst. Jag känner att jag blir ofta trött och får ont i huvudet så gick till Boots för lite vitamiter, bliev lite allt möjligt haha. Allt från A-Z plus hår,naglar och hud vitaminer också! Så varja kväll tar jag fram de tre burkarna och tar en av varje. Klara säger alltid "Det ser så hemskt ut när du tar fram de där Louise" haha. Den stora vita smakar bajs!

/louise

Nu drar vi och tränar!:D


Vi tar på oss allt, som liknar något som träningskläder, och drar ut för att jogga och gymma! Ska dra till utomhusgymmet! Så här kommer 19-åringarna med kondition som en 80-åring! HUGASHACKA!

Se om vi kommer hem levande. God be with us!

"Grattis på namnsdagen älsklingen"

Fick jag i ett sms av käre far idag. Tack tack! Gulligt att vissa kommer ihåg sådant! Tyckte jag va värd något lite extra så efter jobbet tog jag tunnelbanan ut till IKEA och köpte mig en köttbulletalrik (barnportion) ..någon måtta får det ju vara! Dock så kom jag hem med en hel kasse med godis, bullar, bröd och kakor också. Blir ju galen när man ser svenska godsaker!!!

/Louise

Can't wait!


Solbrända ben, fina klänningra, varma vårvindar, tunn skinnjacka, grönt gräs och härligt mycket kärlek i luften. Längtar till ett Hyde Park som är full av folk som spelar fotboll, har picknick och ligger och solar. Längtar efter en vår i London. Dessa bilder togs i Hyde Park, September 2010.

Härligt!! /Louis

Godmorgon

.. sådär tre timmar efter Klaras godmorgon;) Men jag är ledig idag så tog mig en sovmorgon. Jobbar 6 dagar i veckan nu för tiden så blir långa veckor! Bra helg! Igår va det jobb hela dagen så va trött på kvällen Jag och Klara satt framför våra datorer och va bara allmänt coola;)

I fredags åkte vi in till Tottenham Court Road för att möta upp några av mina gamla jobbakompisar! Har ju saknat dem så! Det va Monika, Abdoul, Carlos, David, Agi, Agnes plus några vänner till dem. Bra kväll!  

godmorgon.

min dator funkar och mina kända och omtyckta korta inlägg innan jobbet är tillbaka.

ska till jobbet nu, vi hörs ikväll! ;)

/Klara

ett knapp tryck...

och min dator funkar igen! hej och hå, om jag vetat att det skulle vara så enkelt.. men jag vet inte om jag vågar stänga av den igen dock.. det känns skrämmande att den kanske inte funkar imorgon igen, haha.

och jaa, tack Louise för att du tvingade mig att kolla på den igen.. haha.

så vad har jag gjort på sistone, inte mycket. var som louise skrev på jobb-fest i tisdags. temat för vår butik var 80-tal. mycket kul kväll. annars består livet av jobb och annat, det rullar på.
helt ärligt orkar jag inte uppdatera så mycket nu, men det kommer bli mera i framtiden, och nu datorn funkar imorgon.. håll tummarna! ;)

xx Klara

Känns ibland lite tomt

Klara drog precis iväg på sin fest med jobbet, tema 80-tal! Hon va så där lagom snygg i sitt blåa ögonskugga och glittriga kläder;) Men kul! Jag kan sakna så att ha jobbakompisar, jättemycket. Det är ju ofta det som gör det blir kul att gå till ett jobb, och speciellt när man kommer till en ny stad särhär. Då borde man ju speciellt passa på att jobba med folk för att kunna lära känna så mycket folk som möjligt. Det är ju på det sätten man tvingas att lära känna. Man ses varje dag, småpratar lite, med vissa mer med vissa mindre. De peppar och stöttar om det känns jobbigt eller om det går dåligt. Saknar...
Inte riktigt samma sak att prata problem, jobbet och livet med 2åriga Carl ...

Har inte så mycket att göra just nu, städa har jag redan gjort. Har laddat ner en film, 127 hours. Ska visst vara bra, verklighetsbaserad! Ska laga någon mat också.. kanske får mig på lite bättre humör!

Bilder på några av mina förra arbetskompisar, helt underbara allihopa! Saknar!
'

 Louise


Louise tog sig en runda ..(inte i baren denna gången)

Tänka sig vad jag fick för mig att göra efter jobbet idag! Jag slutade rdan halv 3 idag, så för första gången va det fortfarande ljust ute när jag strosade min gata hem. Det gav mig sådan lust att göra något nyttigt! Så jag satte på mig mina träningsklädr.. eller något liknadede iaf (fick ju knappast med mig några från sverige). Och sprang ut i friska luften. Kan ju inte detta området så jag sprang dit det kändes bra. Kom tillslut till Viktoria Park där de har byggt ett utomhusgym för allmänheten. Jättetufft faktikst, det är Adidas som sponsrar inför OS i London. Jag testa på lite och allt fungerade jättebra! Så jag satt där och tränade, utomhus, samtidigt som jag tittade upp mot himlen och såg hundratals stjärnor och en fullmåne! Tuff känsla=)


London's raining


Spöregnade igårkväll när jag va påväg hem från min dejt med saknade Monika! Mitt hår blir så otroligt roligt när jag är ute i regn. Det är hår överallt! Inte nog med det. Imorse vaknar jag 7.20 av att klara skriker "BÖRJAR INTE DU OCKSÅ KL8 IDAG?" jag vaknar med ett ryck, drar på mig första bästa kläder tar nycklarna och spriiiiiiiiinger ut! Jag sprang ut i gatan och vinkade till mig en taxi. Med håret åt alla håll efter regnet, inget smink och fortfarande morgonhesa rösten. Chauffören blev lika stressad som mig och körde allllldeles för fort! Efter 40 min och £35 fattigare va jag framme! Phuu!

LOuise

Sunday

Tror det får bli en liten shoppingdag för mig idag! Behöver handla stövlar, kappa och en halsduk! Vädret här är helt underbart. Vintern är borta och höst/vårvädret är redan här. I januari!!

Puss

Destenation IKEA

Vi satte oss på Vitoria Line ut mot Tottenham Hale, där väntade buss 192 som gick till IKEA! Jag och Klara tod det som en liten utflykt, bästa utflykten på länge!! Vi ville köpa nya grejer till vårt rum och kök. Vi kom ut med en hel Ikeavagn fylld med grejer. Nattlampor, glas, stekpanna, decelitermått, bunkar, golvampa, Orkide, ljus, roller, söta påslakan, kuddar och klädhängare. Det va så kul at kunna gå där och plocke det man själv ville ha, och det plånboken klarade av då haha. Det är ju så billigt!

När vi betalat våra grejer, öppnade sig himmelriket, vi skymtade IKEAS MATAVDELNING! De hade allt! Vi köpte köttbullar, brunsås, lingonsylt, jordgubbssylt, kanelbullar, laktris, choklad, skorpor och mycket mer. Vi sprang runt som galningar och plockade på oss grejer tills vi inte kunde bära mer. Efter en lång shoppingdag så gick vi upp till resturange och tog varsin välförtjänt köttbulletallrik barnportion men lingondryck, nam nam! 

Kom hem genomvåta, med två stora helfyllda blåa ikeakassar och en stor matkasse!


Klara ville gärna ha en blandad plastblommbulett i vårt fönster.


Matmarknad

I torsdags va jag och klara lediga. Första gången på månader vi va lediga en heldag till sammans och inte va bakis. Vi mötte upp två av Klaras jobbakompisar och åkte in till London Bridge för att gå på den kända matmarknaden. Vi gick runt och provsamlade ALLT! Ostar, korvar kakor och starka maträtter. Jag fick i mig en ost som jag känner igen från när jag va liten. Jag och Karolin tyckde det smakade ankbajs, och tyvärr sitter den känslan fortfarande kvar. Det va en fin fransk mjukost haha. Efter ett tag ville vi säta oss ner och köpa något att äta. Vi alla beställde olika mat. Jag ville ha en hotdog men slutade med att något jag troddeva Risotto va en blandning med ris, korv, muslor, bläckfisk, räkor och massa annat. Jag vet inte vad som hände sedan man började må riktigt dåligt, all matlukt och att jag va så mätt plus dessa mussor. Jag va tvungen att springa från bordet, kom inte långt innan jag spydde upp allt igen. Olyckligt!




Louise


I rather dance with your friend

I fredags efter jobbet kom Amanda till oss och vi gjorde oss iordning för en kväll på Londons gator! (inte gata nu då, missuppfatta inte haha) Vi satte på oss klackar och tog tunnelbanan till Old Street. Vi gick till en klubb som heter The Hoxton Pony. Skit bra musik, kul folk och goda drinkar! Rekommenderas absolut som ska hit för att dansa loss!

I alla fall så skule vi möta upp Matthew och hans vän Patric som jag inte träffat innan. Hittar dom sittandes vid ett bord när vi ställer oss vid baren. Jag gick fram och skrämde dem med ett hej!!! Fick en kram av Matthew sedan presenterade han den här Patric .. och jag måset säga att det va bland det finaste någonstin! Möttes av hans bruna glittrande ögon, brunt burrigt lockigt hår och läppar så man nästan svimmade! Phuu! Fick två eneglska kindpussar av honom men sedan var det ju bara att lämna över den drömmen till Amanda och Klara eftersom jag faktiskt kom dit för att träffa Matthew. Skeetans tänkte ju jag. Pratade ganska mycket med den här Patric ändå och han va riktigt gullig kille. Vad gör man i en sådan situation? Tänk så är hans kompis ens blivande man, ska man bara strunta i det? Det kommer du får ångra i all evighet! Kan man inte va ärlig och tala om fint, jag är mer intresserad av din kompis. Så jag ska gå och dansa med honom nu.

Vem skulle kunna motstå? 

Xx Louise
 

ICE


Reflection



Spargris


Tyckte det va dags att vi börjar tänka på framtiden. Köpte två spargrisar på second hand, Roman Road, £1.50st. KAP!

Nu somar jag. Puss /Louise

Sweet Home




Babysitting!

Jaaa, de är det jag gör nuförtiden på kvällarna. Ikväll var det min sista dag med Carinas familj. Ikväll la jag 2åriga Adam. Han har börjat sova i säng utan sidor pga att han lyckades klättar över dem. Så ikväll har han och jag stått och dragit på varsin sida av dörren i ca 45min. Allt för att inte väcka hans syster Ayisha som sover i rummer brevid. Efter en timma hör jag hur Adam ligger och snarkar på andra sidan dörren. Jag försöker öppna dörren men går inte utan att behöva trycka bort honom. Tillslut kommer jag in i rummet och kan försiktigt bära honom till sängen! Puuuh! Vi har varit ute och hoppas i store vattenpölar också. Helt underbart vilket leende barn får på läpparna när de får bada i vattenpölar! Härligt!!

Ibland kommer jag på mig själv att jag sitter i London och skriver allt det här. Hur hamnade jag här? Hur kommer det sig att det slutade med att jag blev Nanny/Au pair? Är det för jag faktiskt har pratat om att jag vill testa på det? Allt föll på plats så bra, det måste varit en mening med detta! Ibland kan jag dock fråga mig själv om det är här jag vill vara. Men jag känner mig själv och vet vart jag än är i livet kommer jag alltid söka efter något nytt, alltid vara nyfiken på vad som finns på andra sidan. Vet inte, men jag har alltid haft svårt att nöja mig med det jag har och vad som redan finns. Och jag som påstår att jag är livsnjutare! Men det kan man väl vara ändå? En nyfinen sådan? 

En bild från september, när vi fyra började vårt äventyr!
 


Godmorgon!

Härlig dag! Jag börjar för klockan 3 idag så har lite tid att hitta på något med nu på förmiddagen. Tänkte att jag skulle ta mig till vår lilla shoppinggata vi har runt hörnet, finns en heldel! Vi behöver sänglampor!!! Innan har jag haft julgran och ljusslingor som sjort rummet mysigt men just nu passar det sig inte så behöver något nytt. Vår landlord har sagt flera gånger att han ska köpa det till oss men det händer ju aldrig något så får väl göra det själv! Va samma sak när det gällde spelel till rummet! A women got to do what a women got to do! Klara är bra att ha och göra med när det gäller hur vi ska ha rummet, altid lika tacksam!;-)

Ses sen! PUss


engelsk skitgubbe?

nu ska jag och louise spela spansk, eller ska vi säga engelsk?, skitgubbe och lyssna på Rihanna. En härlig tisdagskväll i vår lya i London. :)

x Klara

Ladies specalist.

hej hej, Klara här. Jag lever och mår bra, jobbar på och sliter vilket kanske har lönat sig nu. Idag blev jag ladies specalist på jobbet. Vilket i princip innebär att jag ska hålla koll på best sellers, och vad vi inte har i lager. Jag ska också kolla på de nya stylerna som kommer in, och kolla om det är något jag tycker vi ska ha och inte. Så det blir mer ansvar nu, som jag delar med två andra tjejer, så detta kan nog bli roligt. Kul att få det ansvaret efter bara tre månader, så någonting måste jag väl göra rätt. haha.

Annars är det fint, jobbar som sagt, partar och har det bra.
Saknar dock min familj som va här över nyår och förgyllde tiden. Det va fina dagar! :)

Nu ska jag sova, börjar åtta imorgon så det blir bra.

xx Klara

PIZZA TIME


Idag när lille Carl tog sin nap satte jag mig och tittad igenom lite kokböcker. Anna har bett mig att förbereda middagen medans Carl ligger och sover. Jag hittade ett kul recept på hemmagjort pizza! De va vanlig pizzadeg men jag gjorde dem mycket mindre, undefär som tefat! Sedan tog jag salami, tomater, majs, oliver och kyckling och gjorde som mus-ansikten. Så varje pizza såg ut som en liten mus med öron!

I alla fall så blev jag så sugen på att göra egen pizza hemma så jag gick och köpte ingredienser. Så här ska jag ge er ett smarrigt och enkelt recept på pizza!

Du behöver
Mjöl
Bakpulver
Salt
Ägg
Smör
Mjölk
Tomatsås/ketchup

Skinka
Riven ost
Annanas

Blanda mjöl, bakpulver, salt, smör och en äggula med mjölk

Kavla ut till en rund fyrkant

Släng på vad du tycker är gott!

In med den i ugnen i 15-20 min! Och taaadaaaaa! Att den är lite bränd gör inget ...

Servera gärna med lite sallad och ett glas rött! Nu kommer klara snart, får väl se om hon tycker det va gott! /Louise


Is'nt she just brilliant!


/Louise

It's a beautiful day!

Idag är det söndag och jag har inte varit ledig sedans förra söndagen. Man blir trött efter långa dagars jobb! Men är man ung har man väl inget att klaga på .. eller vad är det man säger?;) Jag sitter fortfarande i soffan och tar det lugnt, ska ut och ta en promenad för det är underabart väder idag! Städa behövs också, men det ska göras med ett leende på läpparna! Because It's a Beautiful day!!=)

Kramar och pussar /Louise o Klara

9 Januarie 2011

Hejsan svejsan!

Vi kom på att vi inte ens har önskat er ett Gott Nytt år! Det är redan 9 Jan idag ju! Herregud va tiden går fort! I fredags va det exakt 4 månader seda vi kom ner hit till London. Fattar det knapt själv, hur har vi klarart av det? Och det ser ut som om det blir många fler. Jag trivs som fisken och Klara göt det samma. Jag vet att jag har jobb hos min familj minst till September 2011. Efter det har hon sagt att det är upp till mig, om jag vill  stanna, plugga eller hitta något nytt!

Jag har kommit överens med mamma Anna att jag ska ha fulltid hos henne nu. Jag ska jobba 40h/vecka och i det ingår två barnvaktskvällar i veckan. Jag har ganska flexibla tider så det kommer variera väldigt mycket. Jag kommer få en fast lön på £350/vecka vilket är runt 4000kr/vecka. Kanon!=)

/Louise


Dejt Time

Igår va jag på dejt med Matthew, som jag skjutigt up ett par gånger. Jag va nervös såklart, kommer ju knapt ihåg hur han såg ut! Mötte upp honom vid Mansion House för han hade köpt några biljetter till Comedy Show. Mycket bätter än förväntat.. och smart kille, börja kvällen med att rejält skratt! Efter tog vi en cab in till Old street (SÅ NU HAR JAG VARIT DÄR LINDA:D) gick in på en nattklubb med riktigt bra musik. Och nu undrar  men ni väl såklart vad det är för gentleman jag träffar. Han jobbar som producent och pilot. Dock ganska ung men väldigt trevlig och charmig. Kul att gå på date! Ska nog ta och göra det lite oftare. Är det inte lite så att för varje ny människa man möter och berättar om sig själv så är det alltid en ny story? Det blir ju alltid lite annolunda beroende vem det är man pratar med. Det är precis som om man kan välja att vara precis vem man vill när man träffatr nytt folk, jag älskar den känslan. Öppningsfrasen, hur reagerar personen? Så klart det är samma basics men sådant man kanske hållt tyst för alla andra kanske kommer fram och blir något du och den personen har gemensamt. Ah fan, men ni kanske fattar..jag menar inte att jag sitter och ljuger ihop något nytt varje gång haha!

/Louise

Slutet på veckan

Jaha ja då va det redan lördag! Denna veckan har vart tuff, mycket jobb och lite vila. Jag har inte haft en ledig dag, har min imorgon. Klara har vart ledig tisdag och torsdag i alla fall. Idag jobbade jag hela dagen flr Audrey hade födelsedagskalas på en pub som de hyrt. Det va 30 barn, deras syskon, föreäldrar och nannys! Kan ju säga att det va livligt! Jag stod för den hedeliga svenska fiskedammen, jag satt i ett litet krypin tält som jag lånat av Audrey och så klippte jag ut en stor fisk och klistrade på. Sedan gjorde jag ett provisoriskt fiskespö med en stor klädnypa längst ut, så påhittid tant Louise är tänkte barnen! Blev nog höjdpunkten på hela kalaset om jag får säga det själv!

/Louise

hallå där!

Äntligen tog jag tag i mitt liv och hoppade in i dushen! Det va senast på Nyår jag gjorde det, ffffrääch tjej! Men inte hunnit haha. Ikväll skulle jag egentligen på en date med Matt. Det jag kommer ihåg av honom va att han va söt, fint leende, längre än mig (fastän att jag hade klackar), han jobbar som producent och har ålder 24.. Men jag slutade så sent idag så ska ta det på fredag istället. Jag är lie feg när det kommer till såndant! Tycker det blir så tillgjort på något sätt, bätter att man "råkar" stöta på vrandra ute istället! Då kan man ju gå där ifrån utan dåligt samvete om snubben är döö trist! På en date blir det lite andra regler.

Jag har nu bestämt mig för vad det gäller mitt jobb att jag bara ska jobba hos en familj. Jag ringde Carina igår och talade om det, aldrig kul att göra någon besviken. Men vill inte ta vatten över huvudet så kände att detta va rätt beslut! Jag ska försöka uppdatera lite mer här på bloggne, jag har nämligen fått en ny jättefin dator i julklapp!=)

Jag saknar er lite där hemma. Mamma Mu! Nattipuss /Louise


Destination Svensk Julafton!


Det får sammanfatta min lilla resa över till Jönköping över julafton! Plockade ihop mina saker siså en timma innan jag skulle ta mig ur huset för att åka till Stansterd. Det va en ledsen Louise och en ledsen Klara när jag rullade min resväska utanför tröskeln. Konstigt att plötsligt vara på olika håll. Konstigt att återvända hem till min förra vardag. Konstigt att lämna min vän att vara ensam på Julafton.

Jag var hemma i fem dagar, och det räckte faktiskt=) Skulle viljat stanna några dagar till för att få träffa fler vänner men så blev det inte, jobbet väntade i London! Jag hade en jättemysig jul och en kul juldag på Twin City.

När jag for iväg va det precis som om Jönköping och livet där hemma har stått still i fyra månader medans för mig har det varit en evighet och det är så fruktansvärt mycket som har hänt! Men det va jättekul att få se lilla staden igen, mysig men ack så obefintlig;)

(Jag lyckades inte få upp alla bilder, ida och karro hade jag fina bilder på med!)

Kramar LOuise

RSS 2.0